lauantai 5. marraskuuta 2016

Mrs. MoneyPenny?

Aivan. Nainen sijoitusblogin takana.

Ajatus sijoitusblogin pitämisestä lähti vähän niin kuin päiväkirjamaisen kirjoittelun pohjalta. Nyt kun olen sijoitusurani alussa, on ihan luonnollistakin kirjata ajatuksia muistiin, jotta voi vuosien päästä palata niille naureskelemaan.

Lyhyesti kerrottakoon, että olen kolmenkympin paremmalla puolen ja siinä määrin onnellisessa elämäntilanteessa, että rahaa jää kuukausittain pakollisten ja ns. FunnyMoneyn jälkeen vielä vähän ylitsekin. Elän onnellisessa lapsettomassa avioliitossa, asun liian suressa omistusasunnossa (:D) ja käyn innostavassa, hyväpalkkaisessa päivätyössä.

Minä olen meidän parisuhteessa se, jolla on taloudellisten asioiden suhteen pallo hallussa. Mieheni siirtää kuukausittain X määrän rahaa tililleni ja minä sitten makselen kaikki yhteiset laskut ja jaan siitä budjetoidun osuuden yhteiselle taloustilille. Rahankäyttöni on aina ollut Roope Ankkamaista penninvenyttämistä. Rakastan laskelmia ja budjetteja. Ihailen excelillä tekemiäni kauniita käppyröitä. Ehkä penninvenyttäminen ei ole aivan oikea sana kuvaamaan todellista rahankäyttöäni, sillä pistän rahaa kyllä ihan ansiokkaasti haisemaan hyvään ruokaan ja viineihin (<3), autooni (ou jes!) ja ylipäätään kaikkeen mitä voi kutsua "sijoitukseksi itseensä", eli esimekiksi merkkilaukut :D Toisaalta kuitenkin kyttään esim. bensan hinnan muutoksia kun valitsen milloin tankkaan. Ja voin ihan hyvin syödä vikan viikon ennen palkkapäivää opiskeluajoilta tuttuja tonnikalapasta-aterioita, jos nyt vaan sattuu olemaan niin, että budjetoidut ruokarahat tuli käytettyä Diorin puuteriin.

Easy come, easy go!

Tämän blogin tarkoituksena on valottaa sijoituksiani, seurata niiden kehitystä sekä miettiä rahankäyttöä noin ylipäätään.

2 kommenttia:

  1. Naiset ja raha - ah mikä yhdistelmä <3 Asenteesi massiin, eli hilloon, eli valuuttaan eli fyffeen vaikuttaa just passelilta, jään seuraamaan ja ottamaan oppia :)

    VastaaPoista